Qui som

L’any 1939 uns directius del Lérida Sport Club i de l’Associació Esportiva Calaveres juntament amb els germans Maristes i el president de l’AEM decideixen reorganitzar el món futbolístic lleidatà després de la Guerra Civil. Aquest fet donà lloc al naixement del Lérida Balompié.

L’any 1945 el Balompié es fusiona amb el Club Deportivo Leridano donant com a resultat un nou club anomenat Unión Deportiva Lérida però conservant l’essència, la categoria i els colors del Balompié.

El 1978 es catalanitza el nom del club i passa a ser Unió Esportiva Lleida, lo Lleida tal com diem a les nostres comarques i que és el nom que se li ha quedat quan es parla del club en l’àmbit sentimental.

L’any 2011 el Lleida Esportiu succeeix la Unió Esportiva Lleida mantenint també colors, escut, classificació i categoria. Continua sent lo nostre Lleida.

Un club històric i uns colors històrics generen uns sentiments a molta gent que molts cops passen desapercebuts pel gran públic. Un públic que no cal anar a buscar-lo gaire lluny de la nostra ciutat i que massa vegades viu d’esquena a la realitat esportiva de Lleida. Cal fer arribar aquest sentiment de lleidatanisme esportiu a tot els racons i cal mostrar-nos orgullosos de la nostra història. Per això neix l’Associació d’Amics del Lleida de Futbol. Aquesta associació és la primera entitat en tota l’existència del Lleida que pretén aglutinar simpatitzants, seguidors i seguidores i afició en general del primer equip de futbol de la nostra ciutat.

Aquesta associació neix fruit de la inquietud i de la passió que uns fidels seguidors del Lleida senten cap al club i cap a la ciutat, volent impregnar aquest sentiment a tots aquells que es vulguin sentir representats per l’entitat més notable del futbol lleidatà.