Història

La passió pel Lleida em va arribar als 16 anys, quan 2 amics em van animar a assistir a un partit de l’estimada i desapareguda U.E. Lleida. Des d’aquell any la meua estima pel club no ha desaparegut i m’atreveixo a dir que mai ho farà.

Fa molts anys em va venir al cap la idea de crear una associació d’amics del Lleida per a què tota la gent que estima, aprecia o se sent relacionada d’una forma o altra envers el club més important de la nostra ciutat de Lleida, pogués demostrar-li de moltes altres maneres que no fos únicament anant els diumenges a veure els partits al Camp d’Esports. En definitiva: promoure i dignificar la història del nostre club en totes les seues etapes, més enllà dels dies de partit, crear un bé cultural tangible al voltant del Lleida i sembrar el sentiment blau en totes direccions.

Cap a finals de 2012 em vaig plantejar seriosament engegar definitivament el projecte i així ho vaig fer a principis del any següent.

El primer pas va ser contactar a través del fòrum www.lolleida.com amb un seguit de persones molt fidels al Lleida i que portaven bastant temps fent d’aquest fòrum un espai enriquidor i un racó de cultura del Lleida. Cal dir que solament una de les set persones la coneixia personalment, la resta ens vàrem conèixer arran de l’interès mostrat cap al projecte que estava a punt de néixer.

Aquestes persones van passar a formar part activa de l’Associació d’Amics del Lleida per tal d’intentar fer realitat aquell projecte que tant anhelava. Es van involucrar de forma decisiva, la seua motivació era igual o superior que la meua, ja que els va atreure molt el fet de poder crear la primera Associació d’amics del Lleida amb l’objectiu de crear una comunió entre aficionats i simpatitzants, fer realitat quelcom il·lusionant i innovador, una cosa que mai ha succeït a la nostra ciutat.

Després de molts mesos de treball, consens, burocràcia, reunions amb diferents regidories, amb la directiva del club, etc., el projecte va prendre forma i a dia d’avui ja tenim estatuts propis, una seu social, un reglament de règim intern i podem dir que oficialment som una Associació de ple dret i degudament registrada als Serveis Territorials de Justícia a Lleida i al Registre Municipal d’Entitats.

Volem agrair al regidor d’esports de la ciutat i ex-jugador de la U.E. Lleida Txema Alonso, el seu esforç i ajuda lliurada per poder fer realitat aquest projecte que ja està en moviment.

Des de l’Associació d’Amics del Lleida ens comprometem a promoure, difondre, fomentar, defensar i dignificar la història del Lleida en tots els seus àmbits històrics mitjançant diverses iniciatives que s’aniran descobrint a través de la nostra web i de les xarxes socials.

 

Andreu Ratés Garcia
President de l’Associació d’Amics del Lleida de Futbol