Efemèrides i anècdotes del Lleida

La història del Lleida ha viscut moments esportius gloriosos i també de decepció col·lectiva, ha experimentat la transició de l’amateurisme al professionalisme, del provincianisme franquista al món del futbol internacionalitzat, ha vist crear i fusionar diferents clubs de futbol lleidatans, ha contemplat la gestió d’un sense fi de presidents, uns amb més sort que altres, que han lidiat amb dèficits i aconseguit superàvits econòmics. Així també, ha vist passar pel club grandiosos futbolistes i entrenadors que han convertit aquest Lleida en un històric del futbol estatal. Darrera del club, hi trobem a persones, personatges i personalitats històrics que marquen l’esdevenir del club. L’afició, les penyes i altres agrupacions, diaris i periodistes formen part del teixit social i d’opinió del club i han marcat clarament la mentalitat del seu entorn durant tots aquests anys.

efemerides

L’Associació d’Amics del Lleida, complint amb un dels seus principals objectius com és la difusió i divulgació de la història i el present del Lleida, engega una nova iniciativa de promoció de la cultura del Lleida.

A partir de l’1 de gener de 2016 els seguidors de l’Associació podran consultar efemèrides i anècdotes històriques de les diferents etapes del club ocorregudes el mateix dia i mes que l’actual però en anys pretèrits.

Les publicacions es faran diàriament a la barra lateral (dreta) de la nostra pàgina web. Així també us anirem informant a través del nostre compte de Twitter @amicsdellleida.

Les efemèrides, que no pretenen ser una descripció extensa dels fets sinó una captura de les dades més importants del fet, són fruit d’una exhaustiva recollida i anàlisi de dades de diferents hemeroteques (Vanguàrdia, Mundo DeportivoWikipedia, Institut d’Estudis Ilerdencs, BDFutbol, Segre, etc.).

No en quedaran exempts algunes imprecisions i/o errors, que us animem a què ens els comenteu a la direcció de correu webmaster@amicsdellleida.org.

Esperem que gaudiu amb aquesta nova funcionalitat i que no la deixeu de consultar cap dia.

Junts, més Lleida!

moon