Carrer de la Unió Esportiva Lleida

cwu9zerxcaansfL’Associació d’Amics del Lleida ha presentat aquest dijous 3 de novembre la sol·licitud formal per a la denominació d’Unió Esportiva Lleida a un dels carrers de la nostra ciutat.

La nova iniciativa de l’Associació pretén retre homenatge al club de futbol més longeu (1939-2011) a la ciutat de Lleida i, en conseqüència, el més trascendental al llarg de la història pels aficionats al futbol de la Terra Ferma.

La Unió Esportiva Lleida, successora del Lérida Balompié i inicialment anomenada Unión Deportiva Lérida, i actualment rellevada pel Lleida Esportiu, va viure l’etapa més gloriosa del futbol lleidatà i fou portadora de la marca Lleida, com a ciutat, arreu del territori espanyol.

L’objectiu que ha perseguit l’Associació durant els darrers temps compta amb una doble vessant. No només es pretén retre un homenatge al club de futbol de diverses generacions d’aficionats sinó també mantenir en la memòria el club que ha donat tants moments d’alegria i que ha d’ajudar a mirar al futur amb optimisme i il·lusió, entenent en tot moment els nostres origens.

La proposta dels Amics del Lleida compta amb un gran suport de la massa social del Lleida i s’interpreta que també el té de bona part de ciutadans de la ciutat lleidatana, atesa la repercussió positiva que va tenir la U.E.Lleida essent un símbol d’integració, identificació i pertinença.

La idea situa el CARRER DE LA UNIÓ ESPORTIVA LLEIDA a l’emplaçament que va des de l’Avinguda Navarra fins a l’aparcament del Camp d’Esports, delimitat per l’esquerra pel Gol Nord del Camp d’Esports i per la dreta pel velòdrom municipal.

moon